• Log in
 • 0

  Geen producten in je winkelmand.

Begeleiden van een badbevalling

Als kraamverzorgende, kraamverpleegkundige of partusassistent assisteer je de verloskundige bij de bevalling. Het is daarom belangrijk dat je weet hoe een bevalling in bad verloopt en wat jouw taken en verantwoordelijkheden zijn. Een badbevalling is vergelijkbaar met een bevalling buiten bad, maar er zijn andere aandachtspunten voor jou. Door het volgen van deze scholing werk jij aan je eigen deskundigheid op het gebied van de badbevalling. Na het volgen van deze scholing, ben jij op de hoogte van actuele richtlijnen, wetenschappelijk onderzoek en procedures.

Leerdoelen:

 1. Kennis van de begeleiding van een badbevalling in de vroege fase van de bevalling, zowel in de thuissituatie als in een geboortecentrum of ziekenhuis.
 2. Op de hoogte zijn van het effect van water op de weeën en de fases van de bevalling.
 3. Zelfstandig kunnen begeleiden tijdens elke fase van de badbevalling en weten hoe de verloskundige veilig controles uitvoert tijdens de baring.
 4. Op de hoogte zijn van de procedure rondom de geboorte van de placenta en het warm houden van moeder en kind.
 5. Bekend zijn met gaspen en wateraspiratie en weten hoe jij voorkomt dat de pasgeborene onverhoopt een ademhalingsprikkel krijgt.
 6. Bekend zijn met de geldende protocollen van het KCKZ met betrekking tot het begeleiden van een badbevalling, lotusgeboorte en hygiënisch werken.

Leermiddelen:

In de les wordt gebruik gemaakt van tekst en een aantal foto’s van onder andere VI-photography, die met toestemming zijn geplaatst. Je kennis wordt getoetst door middel van vragen aan het einde van elke les en door middel van een eindtoets.Voor het bekijken van filmpjes over bevallingen in bad is een leeftijdscontrole vereist. Het inloggen met een Google-account is hiervoor noodzakelijk. Dit proces draagt bij aan een veilige en verantwoorde toegang tot de cursusmaterialen.

Leertijd:

De scholing duurt, als je de informatie in je op wilt nemen en aantekeningen maakt, ongeveer 4 uur. Na het openen van de cursus heb je 8 weken de tijd om de cursus af te ronden. Na 8 weken wordt de cursus automatisch verwijderd. Heb je meer tijd nodig? Mail mij gerust. Je ontvangt 4 punten van het KCKZ (een punt per uur).

Accreditatie:

Op 27 december 2023 heeft het KCKZ met complimenten deze scholing weer voor 4 punten geaccrediteerd.   2019: Categorie C: Verdieping algemene onderwerpen  / 2023: onderdeel B. Verdieping inhoudelijke kennis kraamzorg.

Toch liever een klassikale scholing?

Dat kan ook. Een groot voordeel voor jou is dat je bij een klassikale cursus meer leert, en een demonstratie krijgt van het bevalbad. Klassikaal deze cursus volgen kan tot 15 maart 2024 in Nootdorp via www.babybusinessschool.nl.

Door het volgen van deze scholing werk jij aan je eigen deskundigheid op het gebied van de badbevalling.

Cursusoverzicht

Welkom
Voor je van start gaat 00:05:00
E-learning Badbevalling begeleiden 00:10:00
Hoofdstuk 1: Geschiedenis van de badbevalling
Geschiedenis van de badbevalling 00:15:00
Hoofdstuk 2: Wetenschappelijk onderzoek
Wetenschappelijk onderzoek 00:15:00
Hoofdstuk 3: Fysiologie van de bevalling
Fysiologie van de bevalling 00:20:00
Impact van water op het verloop van de fases van de bevalling 00:15:00
Hoofdstuk 4: Hoe wordt een badbevalling ervaren?
Hoe ervaart een baby een geboorte in bad? 00:20:00
Hoe ervaart een moeder een badbevalling? 00:20:00
Hoofdstuk 5: Richtlijnen t.a.v. de badbevalling
Richtlijnen in bad bevallen 00:15:00
Richtlijnen in bad gaan en uit bad gaan 00:15:00
Hoofdstuk 6: Controles tijdens de badbevalling
Controles door verloskundige 00:20:00
Paarse lijn en ruit van Michaelis 00:15:00
Hoofdstuk 7: Acute situaties
Acute situaties 00:15:00
Hoofdstuk 8: Assisteren per fase van de geboorte
Wat wordt er van jou verwacht tijdens de verschillende fases 00:15:00
Hoofdstuk 9: Ademen en wateraspiratie
Ademhaling en wateraspiratie 00:15:00
Hoofdstuk 10: Opzetten en schoonmaken van het bevalbad
Opzetten van het bevalbad en tips 00:15:00
Hoofdstuk 11: Hygienisch werken
Hygiënisch werken 00:15:00
Hoofdstuk 12: Afsluiting
Eindtoets Onbeperkt
Afsluiting 00:05:00
Schrijf een review 00:05:00

Reviews

4.8

4.8
28 beoordelingen
 • 5 Sterren24
 • 4 Sterren3
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren1
 1. Leerzame praktische cursus

  5

  Leerzame cursus.
  Ik dacht dat ik veel kennis had, maar heb toch veel bijgeleerd. Fijn dat er elke keer een tijdsindicatie per onderdeel staat, zodat je kan beoordelen of je nog door wilt met het volgende onderdeel of even wilt pauzeren. Stoppen en hervatten cursus gaat makkelijk. Fijne lay-out en afwisselend doorfilmpjes tussendoor om er ook een beeld bij te krijgen. Een aanrader voor elke kraamverzorgende.

 2. mooi bijscholing badbevalling

  5

  Net zoals de andere bijscholingen die Colinda geeft is deze eerste E-learning van haar zeer aan te raden!

  Deze bijscholing is uitgebreid alle aspecten komen aan bod. Ik beveel deze cursus zeer aan. Ik vond het hoofdstuk over het Moro reflex en het niet direct huilen na het geboren worden in het bad leerzaam. Maar eigenlijk zijn alle hoofdstukken leerzaam, de puntjes worden nog eens even op de i gezet. Het is fijn dat je de Elearning in je eigen tempo kan doen.
  Alles komt aan bod!

 3. Wie weet, toch maar in de partus poule

  5

  Ik mocht een mooi compliment plaatsen van Coby:
  Als herintredende kraamverzorgende, die niet in een partus poule zit en dus maar weinig praktijk bevallingen doe, heb ik het als enorm fijn ervaren om de theorie van een badbevalling eens rustig op mijn eigen tempo door te kunnen lezen. Tot nu toe alleen in praktijk er opeens voor gestaan, zonder eerst informatie tot me hebben te kunnen nemen. Nu geeft dit rust en minder spanning. En wie weet geeft ik me toch alsnog op voor de poule.

 4. Begeleiden van een badbevalling

  5

  Interessante scholing. Weer wat meer kennis opgedaan. Verloskundige delen niet zoveel hun kennis dus is deze scholing zeker een aanrader. Ondanks dat ik wat jaartjes mee gaat in de kraamzorg is een beetje opfrissen van de kennis en zeker ook vergroten van de kennis heel erg welkom. Jammer dat ik niet zoveel partussen meer mee maak maar deze scholing was meer dan welkom.

 5. Begeleiden van een badbevalling

  5

  Een leerzame scholing, waar je zeker meer kennis mee opdoet, dan je al zou verwachten. Tijdens een opleiding wordt zeker al deze informatie niet gedeeld, en ook een Verloskundige deelt niet zo gauw al deze kennis.
  Ik ben blij deze cursus gevolgd te hebben, ben er weer wat wijzer van geworden. Het is zeker een aanrader, en qua tijd ook prima te doen, het verveeld geen moment.

 6. ontspannen bevallen.....

  5

  Een badbevalling, elke kraamverzorgster die deze cursus volgt, weet wat haar beroep inhoudt.
  Super cursus waar ik veel van heb geleerd, heb al veel bad bevallingen gezien, en nu toch heb ik er nog van geleerd….ben blij dat ik jullie heb gevonden, en deze cursus heb gevolgd….
  hopelijk gaan veel kraamverzorgsters en evt verloskundige volgen, het is het waard…..

 7. Cursus ‘Begeleiding van een badbevalling’

  5

  Ik vond deze cursus heel leerzaam. Het geeft me nu meer zekerheid en zelfvertrouwen om in de toekomst een badbevalling te begeleiden. Goed om te voor en nadelen te weten en wat de impact van water is op het geboorteproces.
  Ik kan deze cursus zeker aanraden en heb het reeds aangeraden bij mijn collega’s.
  Dank Colinda!

 8. scholing badbevalling

  5

  Ik heb na aanleiding van deze cursus nog eens terug gedacht aan een hele mooie bad bevalling. En aan alle dingen die ik over het hoofd heb gezien, die ik nu niet meer zal vergeten. Het is zo ontzettend fijn om meer kennis te hebben , dan sta je ook veel zekerder bij een bad bevalling. het is voor mij een waardevolle aanvulling op de dingen die ik al weet.

 9. bad bevalling

  5

  ik vond deze cursus helemaal geweldig, omdat ik nu bij een bedrijf werk waar ik veel bad bevallingen tegen kom.
  op een paar dingen na wist ik nog niet zoals die ruit van Michaelis en paarse lijn in 1 woord geweldig, en ik raad het elke kraamverzorgster aan of kraambureau om dit door te geven aan hun kraamverzorgsters.
  ik ben nu acht jaar kraamverzorgster en ik had nog nooit van deze cursus gehoord.
  mijn dank ervoor dat ik het tegen kwam op KCKZ. geweldig.
  marjan van doorn

 10. Opfriscursus voor een ervaren partusassistent

  4

  Ik kom in mijn werk als partus assistent steeds vaker bad bevallingen tegen, zowel thuis als bij poliklinische bevallingen. De cursus van Colinda beschrijft op een duidelijke en gestructureerde manier hoe een bad bevalling verloopt, wat er van kraamverzorgenden wordt verwacht en welke aandachtspunten er zijn. Ik kan de training zeker aanbevelen aan collega’s die regelmatig partusassistentie verlenen.

 11. praktisch en ook theoretisch

  5

  heel toegankelijk en interessant deze cursus. Goed toepasbaar in mijn werkgebied.

 12. Verassend hoeveel ik heb geleerd

  5

  Ben erg tevreden over deze cursus. Het materiaal is prima. Goed onderbouwde uitleg, filmpjes en verwijzingen naar onderzoek. De website werkt prima, begeleiding vanuit de organisatie bij vragen heb ik als prettig en ondersteunend ervaren. En niet te vergeten, ik heb erg veel geleerd. Fijn om alle informatie gestructureerd tot me te kunnen nemen en verassend hoeveel nieuwe weetjes en praktische tips ik tot mij heb kunnen nemen.
  Ik kan deze cursus echt aanbevelen.

 13. Een geweldig leerzame cursus!

  5

  Een fijne, informatieve cursus die mij inzicht heeft gegeven in aspecten waar ik geen weet van had! Absoluut een aanrader! Must do voor iedere kraamverzorgende!

 14. Cursus badbevalling

  5

  Ik vond deze cursus meer het waard om dit te doen. Ik raad het mijn collega’s aan en zelfs verpleegkundige zou ik dit aan raden. Makkelijk te doen. Er zijn veel tips die ik nog niet had gehoord. Het deel hoe de badbevalling is ontstaan is interessant en alles is goed en duidelijk uitgeschreven. Fijn dat het ook in fase gedaan kan worden.

 15. Veel antwoorden gekregen op vragen die ik al lang had.

  5

  Super leerzame cursus, een stukje geschiedenis. Ik heb met heel veel plezier deze cursus gevolgd en veel kennis mogen opdoen. Extra verdieping waardoor ik de bad bevalling ook beter begrijp, maar ook antwoorden heb gekregen op vragen die al een tijdje had.

 16. Begeleiding van een badbevalling

  4

  Weer wat wijzer geworden! Goede uitleg.

 17. Complete cursus

  5

  Fijne complete cursus. Mooie opbouw van herkenbare & nieuwe onderwerpen.
  Genoeg handvaten & tips gekregen om met vertrouwen een bad bevalling te begeleiden.

 18. leerzame curus

  5

  Ik vond het een leerzame e-learning. Ook mooi om te lezen hoe een baby een bad bevalling ervaart.

 19. Begeleiden badbevalling

  5

  Fijne leerzame en vooral interessante scholing! Ik vond het een leuke scholing waar ik zeker wat aan heb op de werkvloer

 20. begeleiding badbevalling

  5

  Een superleuke, praktische online scholing die echt goed te doen is, fijn dat je het in eigen tempo kan volgen.

 21. Snel

  5

  De cursus kan snel worden afgerond. Er zijn meer van dit soort cursussen nodig.

 22. Fijne interactieve scholing

  5

  Het lesmateriaal leest fijn en ook leuk dat je tussendoor vragen krijgt om je kennis te testen. Aanrader!

 23. goede duidelijke scholing

  5

  Fijne scholing. Duidelijk uitgelegd en leerzaam.

 24. De badbevalling

  5

  Ik heb er al veel mogen zien vandaar mijn interesse in deze scholing. Ik vond het echt de moeite waard zeker de fysiologie. Dank je wel.
  Sandra Pol KraamzorgGoudenHart

 25. badbevalling

  5

  Goed om alles weer door te nemen en ook heel fijn om te lezen hoe wat en wanneer het ontstaan is. Zeer interessante cursus

 26. 5

  Ik vond het een erg leerzame, duidelijke en interessante scholing.
  Ik ben nu nog meer bewust van de vele voordelen van een bad bevalling voor zowel moeder als kind en zal het nu toch vaker bespreekbaar maken en dit ook beter door kunnen geven nu ik er meer over weet.

© 2024 Baby Business School - Powered by Maatos