• Log in
 • 0

  Geen producten in je winkelmand.

E-learning: Begeleiden van een badbevalling

Als kraamverzorgende, kraamverpleegkundige of partusassistent assisteer je de verloskundige bij de baring. Het is daarom belangrijk dat je weet hoe een bevalling in bad verloopt en wat jouw taken en verantwoordelijkheden zijn. Een badbevalling is net als een bevalling buiten bad, maar er zijn andere aandachtspunten voor jou.

Met het volgen van deze scholing werkt de cursist aan haar eigen deskundigheid op het gebied van de badbevalling. Zij is na het volgen van deze scholing op de hoogte van actuele richtlijnen, wetenschappelijk onderzoek en procedures.

Wellicht even wennen:

Deze scholing is anders dan je wellicht gewend bent van andere verplichte scholingen van de kraamzorg. Deze bevatten relatief veel foto’s, animaties en video’s. In deze training wel fotot’s en filmpjes maar vooral veel (wetenschappelijke) informatieve teksten waar je veel van kunt leren. Past dit niet bij jou? Volg dan de klassikale scholing badbevalling begeleiden in Nootdorp.

Leerdoelen:
 • Kennis van de begeleiding van een badbevalling in de vroege fase van de bevalling, zowel in de thuissituatie als in een geboortecentrum of ziekenhuis.
 • Je bent op de hoogte van het effect van water op de weeën en de fases van de bevalling.
 • Je kan zelfstandig begeleiden tijdens elke fase van de badbevalling en je weet hoe de verloskundige veilig controles uitvoert tijdens de baring.
 • Je bent op de hoogte van de procedure rondom de geboorte van de placenta en het warm houden van moeder en kind.
 • Je bent bekend met gaspen en wateraspiratie en hoe jij voorkomt, dat de pasgeborene onverhoopt een ademhalingsprikkel krijgt.
 • Je bent bekend met de geldende protocollen van het KCKZ t.a.v. begeleiden van een badbevalling, lotusgeboorte en hygiënisch werken.
Leermiddelen:
 • In de les wordt gebruikt gemaakt van tekst, video en een aantal foto’s van o.a. VI-photografie, welke met toestemming zijn geplaatst.
 • Je kennis wordt getoetst door middel van vragen aan het einde van elke les en door middel van een eindtoets.
Leertijd:
 • De scholing duurt, als je de informatie in je op wil nemen en aantekeningen maakt, ongeveer 4 uur.  Na openen van de cursus, heb je 8 weken de tijd om de cursus af te ronden. Na 8 weken wordt de cursus automatisch verwijderd. Je ontvangt 4 punten van het KCKZ (een punt per uur)
Toch liever een klassikale scholing?

Dat kan ook. Groot voordeel voor jou is dat je bij een klassikale cursus meer leert,  een demonstratie krijgt van het bevalbad en jij een gratis cursusboek ontvangt. Klassikaal deze cursus volgen kan in Nootdorp via www.babybusinessschool.nl 

 

Inhoud van de cursus

Welkom
Voor je van start gaat 00:05:00
E-learning Badbevalling begeleiden 00:10:00
Hoofdstuk 1: Geschiedenis van de badbevalling
Geschiedenis van de badbevalling 00:15:00
Hoofdstuk 2: Wetenschappelijk onderzoek
Wetenschappelijk onderzoek 00:15:00
Hoofdstuk 3: Fysiologie van de bevalling
Fysiologie van de bevalling 00:20:00
Impact van water op het verloop van de fases van de bevalling 00:15:00
Hoofdstuk 4: Hoe wordt een badbevalling ervaren?
Hoe ervaart een baby een geboorte in bad? 00:20:00
Hoe ervaart een moeder een badbevalling? 00:20:00
Hoofdstuk 5: Richtlijnen t.a.v. de badbevalling
Richtlijnen in bad bevallen 00:15:00
Richtlijnen in bad gaan en uit bad gaan 00:15:00
Hoofdstuk 6: Controles tijdens de badbevalling
Controles door verloskundige 00:20:00
Paarse lijn en ruit van Michaelis 00:15:00
Hoofdstuk 7: Acute situaties
Acute situaties 00:15:00
Hoofdstuk 8: Assisteren per fase van de geboorte
Wat wordt er van jou verwacht tijdens de verschillende fases 00:15:00
Hoofdstuk 9: Ademen en wateraspiratie
Ademhaling en wateraspiratie 00:15:00
Hoofdstuk 10: Opzetten en schoonmaken van het bevalbad
Opzetten van het bevalbad en tips 00:15:00
Hoofdstuk 11: Hygienisch werken
Hygiënisch werken 00:15:00
Hoofdstuk 12: Afsluiting
Eindtoets Onbeperkt
Afsluiting 00:05:00
Schrijf een review 00:05:00

Reviews

4.9

4.9
11 beoordelingen
 • 5 Sterren10
 • 4 Sterren1
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Leerzame praktische cursus

  5

  Leerzame cursus.
  Ik dacht dat ik veel kennis had, maar heb toch veel bijgeleerd. Fijn dat er elke keer een tijdsindicatie per onderdeel staat, zodat je kan beoordelen of je nog door wilt met het volgende onderdeel of even wilt pauzeren. Stoppen en hervatten cursus gaat makkelijk. Fijne lay-out en afwisselend doorfilmpjes tussendoor om er ook een beeld bij te krijgen. Een aanrader voor elke kraamverzorgende.

 2. mooi bijscholing badbevalling

  5

  Net zoals de andere bijscholingen die Colinda geeft is deze eerste E-learning van haar zeer aan te raden!

  Deze bijscholing is uitgebreid alle aspecten komen aan bod. Ik beveel deze cursus zeer aan. Ik vond het hoofdstuk over het Moro reflex en het niet direct huilen na het geboren worden in het bad leerzaam. Maar eigenlijk zijn alle hoofdstukken leerzaam, de puntjes worden nog eens even op de i gezet. Het is fijn dat je de Elearning in je eigen tempo kan doen.
  Alles komt aan bod!

 3. Wie weet, toch maar in de partus poule

  5

  Ik mocht een mooi compliment plaatsen van Coby:
  Als herintredende kraamverzorgende, die niet in een partus poule zit en dus maar weinig praktijk bevallingen doe, heb ik het als enorm fijn ervaren om de theorie van een badbevalling eens rustig op mijn eigen tempo door te kunnen lezen. Tot nu toe alleen in praktijk er opeens voor gestaan, zonder eerst informatie tot me hebben te kunnen nemen. Nu geeft dit rust en minder spanning. En wie weet geeft ik me toch alsnog op voor de poule.

 4. Begeleiden van een badbevalling

  5

  Interessante scholing. Weer wat meer kennis opgedaan. Verloskundige delen niet zoveel hun kennis dus is deze scholing zeker een aanrader. Ondanks dat ik wat jaartjes mee gaat in de kraamzorg is een beetje opfrissen van de kennis en zeker ook vergroten van de kennis heel erg welkom. Jammer dat ik niet zoveel partussen meer mee maak maar deze scholing was meer dan welkom.

 5. Begeleiden van een badbevalling

  5

  Een leerzame scholing, waar je zeker meer kennis mee opdoet, dan je al zou verwachten. Tijdens een opleiding wordt zeker al deze informatie niet gedeeld, en ook een Verloskundige deelt niet zo gauw al deze kennis.
  Ik ben blij deze cursus gevolgd te hebben, ben er weer wat wijzer van geworden. Het is zeker een aanrader, en qua tijd ook prima te doen, het verveeld geen moment.

 6. ontspannen bevallen.....

  5

  Een badbevalling, elke kraamverzorgster die deze cursus volgt, weet wat haar beroep inhoudt.
  Super cursus waar ik veel van heb geleerd, heb al veel bad bevallingen gezien, en nu toch heb ik er nog van geleerd….ben blij dat ik jullie heb gevonden, en deze cursus heb gevolgd….
  hopelijk gaan veel kraamverzorgsters en evt verloskundige volgen, het is het waard…..

 7. Cursus ‘Begeleiding van een badbevalling’

  5

  Ik vond deze cursus heel leerzaam. Het geeft me nu meer zekerheid en zelfvertrouwen om in de toekomst een badbevalling te begeleiden. Goed om te voor en nadelen te weten en wat de impact van water is op het geboorteproces.
  Ik kan deze cursus zeker aanraden en heb het reeds aangeraden bij mijn collega’s.
  Dank Colinda!

 8. scholing badbevalling

  5

  Ik heb na aanleiding van deze cursus nog eens terug gedacht aan een hele mooie bad bevalling. En aan alle dingen die ik over het hoofd heb gezien, die ik nu niet meer zal vergeten. Het is zo ontzettend fijn om meer kennis te hebben , dan sta je ook veel zekerder bij een bad bevalling. het is voor mij een waardevolle aanvulling op de dingen die ik al weet.

 9. bad bevalling

  5

  ik vond deze cursus helemaal geweldig, omdat ik nu bij een bedrijf werk waar ik veel bad bevallingen tegen kom.
  op een paar dingen na wist ik nog niet zoals die ruit van Michaelis en paarse lijn in 1 woord geweldig, en ik raad het elke kraamverzorgster aan of kraambureau om dit door te geven aan hun kraamverzorgsters.
  ik ben nu acht jaar kraamverzorgster en ik had nog nooit van deze cursus gehoord.
  mijn dank ervoor dat ik het tegen kwam op KCKZ. geweldig.
  marjan van doorn

 10. Opfriscursus voor een ervaren partusassistent

  4

  Ik kom in mijn werk als partus assistent steeds vaker bad bevallingen tegen, zowel thuis als bij poliklinische bevallingen. De cursus van Colinda beschrijft op een duidelijke en gestructureerde manier hoe een bad bevalling verloopt, wat er van kraamverzorgenden wordt verwacht en welke aandachtspunten er zijn. Ik kan de training zeker aanbevelen aan collega’s die regelmatig partusassistentie verlenen.

 11. praktisch en ook theoretisch

  5

  heel toegankelijk en interessant deze cursus. Goed toepasbaar in mijn werkgebied.

© 2023 Baby Business School - Powered by Maatos